Geplaatst op Geef een reactie

Crystal Skulls

draken dragon schedel skull alien avatar

Leestijd: 4 minuten

Crystal Skulls of Edelstenen Schedels

Crystal Skulls zijn sculpturen die gecarved zijn, uit verschillende soorten edelstenen of kristallen, zoals kwarts. De skulls worden of met de hand of machinaal geslepen. De schedels worden vaak geassocieerd met bepaalde betekenis en mystiek. Het steensoort kan daar een extra lading aan geven.

Spiritueel gebruik:

 • Meditatie en healing: Sommige mensen werken met Crystal Skulls bij meditatie en spirituele healing. Ze worden vaak gebruikt om positieve energie te bevorderen en een diepere verbinding met het innerlijke zelf te bereiken.
 • Versterking van intenties: Ook gebruikt men de Crystal Skulls soms als focuspunten voor het zetten en bevestigen van intenties en het versterken van positieve energieën.
 • Decoratie: De skulls of schedels zijn op zich al leuk. Mooie carvings om in huis te hebben. Ik heb ze echt overal in huis staan. In een kring bij elkaar, verspreid of op een altaar. Er zijn zo veel verschillende modellen, soms moeilijk om een keuze te maken. Aan de andere kant ook weer niet, luisteren naar je gevoel en de keuze is gemaakt.

Betekenis en symboliek:

 • Wijsheid en kennis: Crystal Skulls worden vaak geassocieerd met wijsheid en oude kennis. Ze worden beschouwd als de dragers van informatie en inzichten die kunnen worden vrijgemaakt door meditatie en spiritueel werk.
 • Bescherming: Men ziet Crystal Skulls als beschermende amuletten die de negatieve energie kunnen afweren.

Verschillende Modellen Crystal Skulls:

 • Human Skull: Een menselijke schedel vertegenwoordigt menselijke energie, spirituele groei en bewustzijn. Het kan worden gebruikt voor persoonlijke transformatie en verkenning van de eigen geest.
 • Dragon Skull: Een drakenschedel wordt gezien als een krachtig en beschermend wezen. Het symboliseert ook vaak wijsheid, kracht en mystiek en wordt ingezet als spirituele begeleider.
 • Alien Skull: Een alien (buitenaardse) schedel wordt geassocieerd met buitenaardse energieën en een hoger bewustzijn. Sommige mensen geloven dat de Alien Schedel het contact met buitenaardse beschavingen kan vergemakkelijken.
 • Avatar Skull: Mensen die met Avatar Crystal Skulls werken, richten zich op het bereiken van spirituele verlichting, bewustzijnsuitbreiding of het verbinden met hogere spirituele rijken.
 • Elfen Skull: Mensen die zich aangetrokken voelen tot Elven Crystal Skulls, gebruiken de schedels voor het bevorderen van intuïtie, het werken met energieën en het verkennen van hun spirituele relatie met de natuur en dieren.

Werken met een Edelstenen Schedel:

Er zijn verschillende manieren om met de schedels kennis uit te wisselen en een diepere verbinding te creëren. Beginnend met meditatie, plaats je één of meerdere kristallen schedels voor je of houd ze vast. Onderzoek de gedachten, gevoelens en informatie die spontaan bij je opkomen. Vervolgens kun je de schedels ook vragen stellen. De antwoorden of oplossingen zullen vroeg of laat opduiken. Wees dan ook attent op alle tekens. Ze kunnen zelfs onbewust tijdens dromen opduiken. Tip: Leg een notitieboekje naast je bed.

Om creativiteit te bevorderen, zet je een kristallen schedel in een kamer of op je bureau. Handig want ze kunnen dienen als een kleine opslag van kennis en energie geleiders. Een krachtige techniek is het vormen van een kring van schedels, waarbij gezichten naar binnen gericht een uitwisseling tussen hen mogelijk maken. De gezichten naar buiten gericht, zoeken contact met jou en anderen, zelfs met gidsen zoals engelen en natuurwezens.

Nog een leuke bezigheid is het leggen van een grid met kristallen schedels, waarbij kleinere schedels op rasterpunten worden geplaatst en een grotere in het midden. Door meditatie wordt de grid geactiveerd, wat resulteert in een stroming van energie. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een rust, harmonie en spiritualiteit in huis te creëren. Het soort edelsteen waarvan de schedel gemaakt is, kan deze sfeer bepalen. Je kan uiteraard ook trommelstenen of andere soort edelstenen en mineralen erbij gebruiken om de grid te optimaliseren. Dat is helemaal aan jou om te bepalen en niets is fout ! Gebruik je fantasie, intuïtie en go with the flow!

Tot Slot:

 • Het woord “Avatar” wordt in verband gebracht met incarnaties van goddelijke wezens in verschillende spirituele tradities, zoals in het hindoeïsme. Een “Avatar” Crystal Skull wordt gezien als een weergave van goddelijkheid of hoger bewustzijn
 • Het woord “Elven” verwijst naar elfen, mythologische wezens die vaak worden geassocieerd met magie, natuur en spirituele connecties. Een Elven Crystal Skull wordt gezien als een symbool van verbondenheid met de natuur en mystieke krachten.
 • Het is belangrijk op te merken dat de interpretatie en het gebruik van Crystal Skulls sterk afhangen van persoonlijke overtuigingen en spirituele tradities. Niet iedereen deelt dezelfde opvattingen over hun krachten of betekenis. Als je besluit met Crystal Skulls te werken, is het raadzaam dit te doen met respect en een open geest. Altijd werken vanuit je eigen persoonlijke overtuigingen en intuïtie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *