Geplaatst op Geef een reactie

Pyriet het dwazengoud

Pyriet

Pyriet wordt ook wel gekkengoud of dwazen goud genoemd.
Vroeger dacht men namelijk goud gevonden te hebben,
maar dat was ‘slechts ’Pyriet ( Pyriet bestaat uit ijzer en sulfide )
Pyriet heeft een fonkelende glans en groeit in de welbekende vorm van een kubus.

De oude Grieken gebruikten Pyriet om vuur mee te maken. Men sloeg met een hamer op het Pyriet waardoor er vonken ontstonden. Daar dankt pyriet zijn naam aan, want Het Griekse pyr betekent vuur.

In de Lousal-mijn in Portugal wonnen ze pyriet voor de zwavelindustrie. Daar maakte ze fosfaatmeststoffen en pyriet was eigenijk een bijproduct. Ik ben, in de zomer van 2019, daar op het terrein en in een gedeelte van de mijnen geweest. Natuurlijk een klein stukje meegenomen uit de shop.. De mijn is in 1988 gesloten en er wordt daar alleen nog maar rondleidingen gegeven. Een museum met groot en klein materieel van vroeger en een educatievegebouw ( vergelijk het met NEMO op zn Portugees) Het gebied is helaas zwaar vervuild door de mijn.

Pyriet laat je aarden en thuiskomen.
Versterkt je eigenwaarde, je voelt je sterker.
Ondersteund het ijzertekort en versterkt de spieren.
Basis en zonnevlecht Chakra ( 1e & 3e )
Sterrenbeeld Leeuw 23 juli- 23 aug
42e en 75e verjaardags steen

Verzorging:
De Pyriet reinigen d.m.v. intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel ( bijv een make-up kwast). Niet met water schoonmaken, kan gaan oxideren.
De Pyriet opladen in het maanlicht bij volle maan. Of bijvoorbeeld opladen met Bergkristal,Seleniet of op een cluster Amethist.

Geplaatst op Geef een reactie

Orthoceras ( zwart met wit steen)

Orthoceras was een goede zwemmer, die zich voedde met aas en kleine dieren. De schelp bleef steeds in een horizontale positie tijdens het zwemmen.

De Orthoceras (ortho = recht, ceras = hoorn, dus ‘rechte hoorn’). Deze inktvissoort heeft ongeveer 300 miljoen jaar geleefd in onze zeeen. Zij leefden in de voorste kamer van hun schelp, hun prooi vingen ze met hun tentakels en bewogen zich voort door een soort straal aandrijving. De Orthoceras heeft een rechte schelp en de Ammoniet heeft een opgerolde schelp.De kamers in de schelp, waarin het diertje leefde, liggen bij de Orthoceras recht achter elkaar.

De Orthoceras wordt gebruikt voor tegels of prachtig gepolijst als sierstukken in bijvoorbeeld een schaaltje.

De Orthoceras staat in contact met de aarde. Helpt je om stevig in je schoenen te staan.
Goed voor de balans tussen de geest en het lichaam.
Beschermd je tegen nachtmerries en angsten

Fossiel
Basis Chakra ( 1e )
Geen specifieke sterrenbeeld

Geplaatst op Geef een reactie

Howliet wit en blauw

Howliet


Howliet, een ondoorzichtige witte steen met grijze of bruine aderen. IJzeroxide zijn de bruin kleurige aderen en Mangaanoxide de grijs kleurige aderen.
Howliet lijkt op magnesiet. Het verschil is klein maar met een test uit elkaar te houden. De werking van deze twee is wel zeker anders.

Howliet werkt positief op huidwondjes,versterkt botten en tanden. Magnesiet heeft effect op de spijsvertering.Howliet is een aardende steen, helpt bij stress en minderwaardigheidscomplex. Stimuleert het derde oog, de spiritualiteit en intuïtie.
Howliet ondersteunt bij slaapproblemen en werkt positief op het skelet en tanden, kalktekort

Howliet laat zich makkelijk verven en wordt dan verkocht als het duurdere turkoois of turquereniet. Ook de blauwe Howliet is geverfd. De steen wordt ook vaak gebruikt voor sieraden vanwege de mooie patronen van de aderen.

Verzorging:


De Howliet reinigen d.m.v. intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel ( bijv een make-up kwast).
De Howliet opladen in het maanlicht bij volle maan. Of bijvoorbeeld opladen met Bergkristal,Seleniet of op een cluster Amethist.


Howliet
Aardende steen, de spiritualiteit
Skelet,tanden, kalk tekort
Derde Oog ( 6e ) en Kruin Chakra ( 7e )
Sterrenbeeld Tweelingen 22 mei – 21 juni
Weegt 41 gram en de omtrek 10 cm/ 3 cm groot
Vindplaats Canada en Zimbabwe
30e verjaardags steen

Geplaatst op Geef een reactie

Het ontstaan van mijn webwinkel

santa lucia hartje

Hallo, ik ben Petra, fan van edelstenen en mineralen. Wat betere manier om veel edelstenen en mineralen te kunnen bekijken dan een webwinkel te beginnen.

Op je gevoel een edelsteen of mineraal uitzoeken is heel belangrijk! Zo doe ik dat ook met de stenen voor mijn webwinkel. Als ik er blij van wordt, is het goed.

Edelsteen of Mineraal

Ga voor de edelsteen of mineraal waar je een kriebel in je buik van krijgt. Ga dan uiteindelijk niet voor de steen waar je in eerste instantie naar op zoek was. Kijk daarna pas naar de werking van de steen, vaak hebben we wat anders nodig dan dat we denken.

Healer of Medium

Ik ben geen healer of medium, ik wil alleen graag mijn passie en bewondering delen met anderen. De prachtige schatten van moeder aarde, edelstenen en mineralen.

Ik hou erg van ruwe stenen, ze voelen voor mij puur aan en ik ben altijd weer prettig verrast over de vormen en combinaties. De gepolijste en trommelstenen zijn natuurlijk anders en voelen prettig aan, omdat ze glad zijn en deze stenen kan je overal mee naar toe nemen, handig.

Ik draag al jaren een ketting met labradoriet, deze zorgt ervoor dat ik niet al mijn energie weggeef aan anderen en een beschermd mijn aura zodat deze schoon blijft. Daarnaast ik vindt mijn ketting met labradoriet prachtig om naar te kijken, mooi rustgevende en beschermende kleur blauw. Ook heb ik vaak een steentje in mijn broekzak, op gevoel kies ik deze uit, net als je kleren uitzoeken voor de dag. 

Energie

Dat de edelstenen en mineralen energie uitstralen is bekend. Informatie over die werking op ons, heb ik van internet welke veelvuldig aanwezig is. Let wel, de edelstenen en mineralen hebben een ondersteunende werking maar is geen vervanging voor medicijnen of therapie. Raadpleeg bij klachten altijd uw arts!

Wat ik nog meer interessanter vind, is de geschiedenis van de stenen dat zijn toch de leukste weetjes. Bijvoorbeeld de verjaardagsstenen, de aartsengelen of de jubileumstenen heb ik uit een heel mooi compleet boek Edelsteen Therapie 2.0 gehaald.

 Dit boek (een aanrader!) heb ik destijds van Hans Timmers van Timmersgems gekregen toen ik bij hem in de zaak was (ik als een kind in een snoepwinkel). Maar niet alleen de stenen creëren een sfeertje, vergeet de accessoires niet.

 Veel plezier in mijn edelstenen en mineralen wereld !

Geplaatst op Geef een reactie

Bergkristal een mooie krachtige energie

Bergkristal is een kwarts. Kwarts is een veelvoorkomend mineraal dat vaak een onderdeel is van andere gesteentes.

Bergkristal komt o.a. voor in Madagaskar en Brazilië. Bergkristal kan doorzichtig als glas zijn maar ook melkachtig wit, dit wordt melkkwarts of sneeuwkwarts genoemd.

Bergkristal staat voor sterke energie dat de omgeving, lichaam en aura reinigt en versterkt. Het is een krachtige steen om mee te mediteren en om healing en energetisch werk te doen. Bergkristal werkt op alle chakra’s. Tevens een geweldige steen om de werking van andere stenen te versterken.

De Romeinen en Grieken geloofden dat Bergkristal eeuwig bevroren water was. Het woord kristal komt uit het latijn ‘crystallus’ (uit het grieks’ krystallos’) en dat betekend kristal en ijs.

In de Romeinse tijd was een Bergkristal een krachtig amulet voor de reiziger. Het amulet zou beschermen tegen ziektes, ongevallen en bevriezing. Bergkristal stond bekend als een geneeskrachtige steen en toversteen. Het verdreef demonen en ziektes en werd gebruikt voor waarzeggerij ( kristallen bol)

Alle chakra’s 

Verzorging :

Het Bergkristal reinigen d.m.v. intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel ( bijv een make-up kwast). Het is eigenlijk niet nodig omdat deze steen een zelfreinigende werking heeft maar het is een mooi ritueel.

Het Bergkristal opladen in het maanlicht bij volle maan, dit is ook weer zo een ritueel. Bergkristal heeft namelijk ook een zelfopladende werking. Het Bergkristal is een perfecte steen om andere stenen op te laden. Je legt de desbetreffende steen op het Bergkristal ( geode of cluster) voor een paar uur.

De gouden Driehoek bestaat uit Bergkristal, Amethist en RozeKwarts. Een mooie combinatie voor bijvoorbeeld in de huiskamer.

De drie stenen versterken elkaar. Ze geven samen meer energie dan afzonderlijk. De drie-eenheid verbindt lichaam, geest en ziel. De stenen hoeven niet perse bij elkaar te liggen, maar wel in 1 kamer. Hoe verder de stenen uit elkaar liggen, hoe groter het energieveld. En hoe groter de steen , hoe hoger de energie.

Bergkristal Ruw of Gepolijst

Krachtige helende en reinigende energie

Alle Chakra’s ( 1 t/m 7 )

Sterrenbeeld Steenbok 22 dec.- 20 jan.

Vindplaats Madagaskar

2 jarig huwelijksjubileum steen

 Geboortesteen van maand April

Geplaatst op Geef een reactie

Roze Kwarts of Rozen Kwarts

Roze Kwarts is familie van de Bergkristal en de Amethist. De naam zegt het al, de steen is een kwarts en roze van kleur. De kleur ontstaat door een mengeling van kwarts, ijzer, titaan en mangaan. Roze Kwarts wordt vaak in grote brokken gevonden in oa Brazilië en Madagascar. De kleur kan van dieproze tot doorschijnend zijn.

Roze Kwarts is de steen van de liefde. Zelfacceptatie, vriendschap, bescherming en een kalmerende werking past helemaal bij deze steen. Het werkt op de hartchakra. Het heeft een mooie zachte energie die perfect past in bijvoorbeeld een kinder- of babykamer.

In de Griekse en Romeinse tijd werd gedacht dat Roze Kwarts door Venus, de godin van de liefde, was geschonken. De steen werd o.a. verwerkt in maskers en amuletten voor geluk. Ook in sieraden was Roze Kwarts toen al populair. Om het liefdesleven te verbeteren maakten men hangers en zegelringen.

Hart Chakra

Verzorging :

De Roze Kwarts reinigen d.m.v. intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel ( bijv een make-up kwast) of stofdoek.

De Roze Kwarts opladen in het maanlicht bij volle maan, leg de steen niet in de zon want dan kan de kleur minder worden! Of opladen met Bergkristal of op een geode Amethist.

De gouden Driehoek bestaat uit Roze Kwarts, Amethist en Bergkristal. Een mooie combinatie voor bijvoorbeeld in de huiskamer.

 De drie stenen versterken elkaar. Ze geven samen meer energie dan afzonderlijk. De drie-eenheid verbindt lichaam, geest en ziel. De stenen hoeven niet perse bij elkaar te liggen, maar wel in 1 kamer. Hoe verder de stenen uit elkaar liggen, hoe groter het energieveld. En hoe groter de steen , hoe hoger de energie.

RozeKwarts Ruw/Getrommeld

Zachte en kalmerende energie

Hart Chakra ( 4e )

Sterrenbeeld Weegschaal  23 sept. – 20 okt.

Vindplaats Brazilië

2 jarig huwelijks jubileum steen

Aartsengel Ariël 

Geplaatst op Geef een reactie

Cactus-Spiritkwarts een sprankelende energie

Cactus Kwarts heeft vele namen zoals Spirit- of Engelen- kwarts. Deze kwarts wordt gevonden in Zuid-Afrika en glinstert je tegemoet. De Cactus Kwarts heeft een aparte groei, kleinere kristallen groeien op de oorspronkelijke kwartskristal. Deze kleinere kristalletjes zijn meestal Amethist, Bergkristal, Rookkwarts of Calciet. Deze steen is zeer kwetsbaar en verkleurd in de felle zon ! Het is een sprankelijke steen die veel energie afgeeft. Heerlijk om mee te werken voor zuivering lichaam en geest, alle chakra’s in balans en meditatie. Heeft een positieve werking op huidproblemen, dikke darm, verlegenheid en loslaten.

Alle Chakra’s maar vooral de Kruin Chakra

Verzorging : 

Deze steen reinigen en opladen is een mooi ritueel maar het hoeft niet.

De Cactus Kwarts is krachtig en kan andere stenen reinigen en opladen.

De Cactus Kwarts  reinigen d.m.v. intentie, klankschaal of Palo Santo wierook.

De Cactus Kwarts opladen in het maanlicht bij volle maan, leg de steen niet in de zon! Of bijvoorbeeld opladen met Bergkristal,Seleniet of op een cluster Amethist.

CactusKwarts ( SpiritKwarts)

Zuivering voor lichaam en geest

Kleinere kristallen groeien op de oorspronkelijke kwartskristal

Alle Chakra’s ( 1 t/m 7 ) maar vooral Kruin Chakra ( 7e )

Sterrenbeeld Waterman 21 jan.- 19 feb.

Vindplaats Zuid-Afrika

Geplaatst op Geef een reactie

De mooie roos van de woestijn

Woestijnroos wordt ook wel zandroos genoemd, een seleniet steen uit Mexico. De opbouw lijkt alsof plaatjes over elkaar heen geschoven zijn.

De woestijnroos bestaat uit de mineralen gips en of bariet in combinatie met zandkorrels. De roos ontstaat doordat het grondwater verdampt en de mineralen achterblijven op de zandkorrels. De woestijnroos met voorzichtigheid behandelen, is een broos roosje. Bestaat o.a. uit gips en lost op in het water, dus pas daarmee op !!!

De woestijnroos is een spirituele steen. De roos bevordert het contact met engelen en gidsen, helpt bij meditatie, inzicht, telepathie en waarzeggerij. Het heeft een aardende werking, geeft bescherming en reinigt de aura. De roos heeft een oa een positieve werking op de ruggengraat, schommelingen van de hormonen en positieve werking op de hersenen.

Hart en Kruin Chakra 

Verzorging :

De Woestijnroos reinigen d.m.v. intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel ( bijv een make-up kwast) of stofdoek. Maak de  woestijnroos niet schoon met water.

De Woestijnroos opladen in het maanlicht bij volle maan. Of bijvoorbeeld met Bergkristal,Seleniet of op een cluster Amethist.

Woestijnroos ( Rozet )

Spirituele steen en contact met de engelen

Geeft bescherming en reinigt de aura

Hart en Kruin Chakra ( 4e & 7e )

Sterrenbeeld Stier 21 apr.- 21 mei

Vindplaats Mexico

Geplaatst op Geef een reactie

Calciet in vrolijke kleuren

Calciet noemen ze ook kalkspaat, ofwel kalksteen. Calciet vind je veel en over de hele wereld.  Er zijn vele vormen en kleuren van Calciet. Blauw, Groen, Rood, Honing of oranje, mangano maar ook bijvoorbeeld geel en wit. 

Calciet staat op nr 3 op de hardheidsschaal van Mohs ( van 1 tm 10) en is dus makkelijk te bewerken. Handig voor in de bouw of sierwerk op gebouwen. Calciet zit ook verwerkt in gum, lijm en tandpasta.

Door grote druk en hoge temperaturen kan Calciet tot Marmer getransformeerd worden. Stalactieten en stalagmieten worden opgebouwd door oa de mineralen Calciet en Gips, duurt wel heel erg lang maar toch…

Edelsteentherapie gebruikt Calciet als een heelsteen bij botbreuken en gewrichtsproblemen. Helpt ook bij het verhogen van het zelfvertrouwen. Bijvoorbeeld Geel Calciet is een fijne meditatie steen omdat deze werkt op de 7e chakra ( kruin chakra).

Kortom een veelzijdige steen om mee te werken. Iedere kleur zijn eigen werking.

Verzorging :

De Calciet reinigen d.m.v. intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel ( bijv een make-up kwast). Maak de Calciet niet schoon met water, dat kan de steen aantasten.

De Calciet opladen in het maanlicht bij volle maan.

Of bijvoorbeeld opladen met Bergkristal,Seleniet of op een cluster Amethist.

Geplaatst op Geef een reactie

Jaspis in vele soorten en maten

Jaspis is een veel voorkomende soort kwarts, over de hele wereld en in verschillende kleuren. De naam Jaspis betekent gevlekte of gespikkelde steen. Wordt vaak gevonden in Madagaskar. Jaspis is ook in Nederland te vinden bij rivierafzettingen.

Jaspis reinigt de chakra’s ( voor iedere chakra is er een kleur ) en verwijderd negatieve energie. Geeft rust en ondersteunt de bloedsomloop en spijsvertering.

Jaspis vergemakkelijkt het astraal reizen en het herinneren van dromen. Jaspis staat bekend om zijn sterke beschermende en genezende werking, deze werden vroeger dan ook gebruikt bij waarzeggerij en traditionele ceremonies. De stenen werden verwerkt in kettingen of zegelringen en traditionele voorwerpen. Jaspis is de beschermer tegen het kwaad. Wordt veelvuldig verwerkt in kettingen of zegelringen en traditionele voorwerpen.

Alle Chakra’s

Verzorging: 

De Jaspis reinigen door middel van intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel ( bijv een make-up kwast).

De Jaspis kan je opladen in het maanlicht bij volle maan. Of bijvoorbeeld opladen met Bergkristal, Seleniet of op een cluster Amethist.

Jaspis Oceaan

Oceaan Jaspis is een van de vele soorten Jaspis. Heeft verschillende kleuren namelijk wit,groen, roze, rood, geel, bruin en zwart. Wordt vaak gevonden in Madagaskar en verwerkt in sieraden. Bevorderd de sfeer om je heen of ruimte en ondersteunt je gevecht tegen verslavingen.Jaspis Oceaan wordt gebruikt bij healings ,massage of edelstenentherapie.

Voor een ontspannen en fijne sfeer

Healings en edelstenen therapie

Zonnevlecht, Hart en Keel Chakra ( 3e, 4e & 5e )

Sterrenbeeld Schorpioen 23 okt.- 21 nov.

28e en 75e verjaardag steen

De talisman voor dinsdag 

Vindplaats Madagaskar

Jaspis Plychroom

Gevlekte soort Jaspis waarbij bruin en groen veel voorkomt.

Wordt in dezelfde mijn gedolven als Oceaan Jaspis.

Verlicht blaasontsteking en maakt de huid zuiverder.

Het is een aardende steen,brengt je in balans

28e verjaardagssteen

Talisman van de dinsdag

Sterrenbeeld Leeuw  23 juli – 23 aug.

Zonnevlecht Chakra ( 3e )

Vindplaats Madagaskar