Geplaatst op Geef een reactie

De Betoverende Wereld van Ruwe Edelstenen en Mineralen.

amethist bergkristal rozekwarts ruwe brokjes gouden driehoek kristallen edelstenen mineralen winkel

Ruwe Edelstenen en Mineralen

Ontdek de ongerepte schoonheid van ruwe edelstenen en mineralen, zij zijn de natuurlijke schatten van onze aarde. Deze wonderen van de natuur zijn diep verborgen in de aardkorst, ofwel onbewerkte juwelen van Moeder Aarde. Met hun ruwe en authentieke uitstraling, zijn deze edelstenen liefhebbers en kenners over de hele wereld zeer geliefd.

De Verscheidenheid en Uniekheid van de Kristallen

Ruwe edelstenen en mineralen komen voor in een breed scala aan vormen en maten, van kleine brokstukken tot indrukwekkende clusters. Elke steen heeft zijn eigen karakteristieke groeipatroon, zoals de kubieke structuur van Pyriet of de gezamenlijke groei van Malachiet en Azuriet. Daardoor zorgen deze unieke kenmerken ervoor dat geen twee stenen ooit hetzelfde zijn
Naast hun fysieke schoonheid, hebben ruwe edelstenen en mineralen ook een positieve invloed op zowel het lichaam als op de geest. Ze worden vaak gebruikt als natuurlijke elementen in huizen, waardoor ze een stukje natuur binnenbrengen. Hun unieke eigenschappen bieden zowel fysieke als geestelijke voordelen.

Fysieke en Geestelijke Invloed

Naast hun fysieke schoonheid, hebben ruwe edelstenen en mineralen ook een positieve invloed op zowel het lichaam als de geest. Ze worden vaak gebruikt als natuurlijke elementen in huizen, waardoor ze een stukje natuur binnenbrengen. Hun unieke eigenschappen bieden zowel fysieke als geestelijke voordelen.

Behoud van Karakter

Ruwe stenen behouden hun oorspronkelijke, natuurlijke vorm, variërend van schitterende kristallen tot rijk gekleurde mineralen. Deze natuurlijke schoonheid maakt ze zeer gewild bij verzamelaars, mineralogie liefhebbers en sieradenmakers. De ongepolijste staat van deze stenen benadrukt hun potentieel om door vakmensen en kunstenaars getransformeerd te worden tot unieke sieraden of decoratieve kunstwerken.

De Spirituele Betekenis en Gebruik van de Stenen

Ruwe edelstenen en mineralen staan ook bekend om hun spirituele betekenissen en worden vaak ingezet voor helende doeleinden, ceremonies en meditatie. Elk type steen wordt geassocieerd met bepaalde energetische eigenschappen, horoscopen en chakra’s, wat ze een diepgaande spirituele waarde geeft.

Tot Slot

De wereld van ruwe edelstenen is een fascinerende mix van natuurlijke schoonheid, unieke kenmerken en spirituele diepgang. Of je nu een verzamelaar, een liefhebber van mineralogie, een sieradenmaker of iemand bent die op zoek is naar spirituele verrijking, deze ruwe juwelen bieden iets voor iedereen.

Wil je de ruwe edelstenen van EdelstenenMineralenWinkel bekijken, klik dan hier


Geplaatst op

InnerBirth en Edelstenen

de engel edelstenenmineralenwinkel lichtwezen kristallen

InnerBirth en Edelstenen , alsjeblieft, een organza zakje met edelstenen cadeau voor een steuntje in de rug. Drie prachtige trommelstenen die passen bij de spannende tijd rondom de zwangerschap en de geboorte. Ik ben Petra en welkom in mijn webshop EdelstenenMineralenWinkel.

In samenwerking met jouw vroedvrouw Jasmijn, is dit energievol setje samengesteld. De drie eenheid bestaat uit de trommelstenen Mos Agaat, Maansteen en Unakiet plus een geluksmuntje erbij. Per steen soort wordt hieronder besproken.

De Mos Agaat

De Mos Agaat is een witte chalcedoon met dendrieten ( aderen ) waardoor de steen groen kleurt. Soms heeft deze steen ook nog een rode, bruine of donkere kleur in zich. Zij wordt ingezet ter bescherming van het ongeboren kind en de moeder. Agaat geeft een zachte energie door bij het herstellen na de geboorte. De Mos Agaat is een mooie ondersteuning voor de baarmoeder en spreekt het moeder instinct aan. Ze bewaakt je innerlijke rust waardoor je de dingen beter kan relativeren en overzien.
Een heelsteen die positief effect heeft op het immuunsysteem en het zelfherstellend vermogen. De energie van de Mos Agaat werkt op de Zonnevlecht en Hart Chakra ( 3e & 4e ).

De Maansteen

maansteen multi trommelsteen zwangerschap geboorte

Maansteen bestaat o.a. in de kleuren multi, groen, zwart, oranje/roze, wit en regenboog. Ze wordt ingezet ter ondersteuning van de zwangerschap en de bevalling. Maar ook om de vervelende hormoontjes een beetje in toom proberen te houden. De Maansteen Multi is geschikt voor een extra stimulering van de borstvoeding. Zij is een vrouwelijke energie en verbonden met de magie van de maan. En de maan belichaamt het natuurlijke ritme van het leven.
In het oude India was de Maansteen een heilige steen, een straal van de maan gevangen in een vaste vorm. De Grieken en Romeinen beschouwden de Maansteen als één van de belangrijkste heel en bescherm stenen. De energie van de Maansteen op de Keel enKruin Chakra ( 5e & 6e ).

De Unakiet

Unakiet is een soort Peter Pan gesteente. Hoort bij kinderen maar ook zeker bij volwassen ‘kinderen’. Tijdens het mediteren een fijne steen om te aarden, alle chakra’s komen in balans. Ook de Unakiet ondersteunt de zwangerschap en het hormonenstelsel plus de doorbloeding. Unakiet staat bekend om het doorgeven van positieve energie bij een zwangerschap Slaap je slecht, probeer dan eens deze trommelsteen onder het kussen te leggen.
De energie van de Unakiet werkt op de Basis, Hart en het Derde oog Chakra ( 1e, 4e & 6e ).

Het GeluksMuntje

geluksmuntjes chinees medium sfeermakers yin yang

Een beetje extra geluk kan nooit kwaad. Het Chinese geluksmuntje is een talisman voor rijkdom, succes en geluk.
De kant met 4 tekens is de Yang zijde en de andere kant is Yin.
De cirkel van de munt beeld de hemel uit en
het vierkante gat in het midden staat symbool voor de aarde.
Samen vormen zij het geluk van de Hemel, de Aarde, de Man en de Vrouw.

Meer info over het setje trommelstenen

De trommelstenen kan je dichtbij je houden zodat de energie door je heen kan stromen. Een plekje in huis voor dit drietal is ook heel fijn. Leg je ze dichtbij elkaar, dan is daar de energie. Leg je ze ietsje verder uit elkaar, dan heb je een energieveld gecreëerd. Met ontladen en opladen van de trommelstenen hoef je niet al te moeilijk over te doen. Bedenk je eigen ritueel, dat is goed genoeg.

Maar om je op weg te helpen >> Ontladen doe je met Hematiet, wierook ( GEEN witte salie als je zwanger bent !!! ), afstoffen, onder water afspoelen of met intentie. >>Het opladen doe je tijdens de volle maan, met intentie of met de BergKristal, de Amethist of de Seleniet.

Leg de stenen tegen de mineralen aan of erop. BergKristal oplaadsteentjes heb ik in het organza zakje gestopt. Handig zakje voor als je de stenen gaat opladen.

Heel veel plezier van het setje en ik wens jou alle kracht, liefde en energie toe tijdens en na de zwangerschap.

Met vriendelijke groet, Petra, EdelstenenMineralenWinkel, Nieuwegein

Een stenen liefhebber of nieuwsgierig geworden…. blijf dan nog even rondneuzen in mijn webwinkel. Met 15% korting wordt het nog leuker. De kortingscode staat op het kaartje aan het organza zakje !

Geplaatst op Geef een reactie

Money Frog

moey frog geld kikker agaat

Money Fog of Geld Kikker. Deze tekst en uitleg komt van de site : The Pruce


De symboliek van de geldkikker komt uit de Chinese folklore. Volgens een legende stal een vrouw van een van de acht onsterfelijken die hebzuchtig was en verlangde naar rijkdom, het elixer van onsterfelijkheid en dronk het. Als straf werd ze veranderd in een pad met de staart van een kikkervisje in plaats van twee achterpoten en verbannen naar de maan. In een andere versie van het verhaal schoot haar verbolgen echtgenoot haar neer met een pijl, waardoor ze een been verloor.

In een verwante legende lokte een van de onsterfelijken de pad met gouden munten uit zijn schuilplaats, wetende dat hij dol was op rijkdom. Er wordt gezegd dat de pad zo hebzuchtig is dat er geld aan blijft plakken terwijl het door de hemel reist, wat het je vervolgens oplevert als je er een in je huis of kantoor tentoonstelt. Daarom wordt de driepotige pad vaak afgebeeld omringd door geld of met een munt in zijn bek.

Bovendien worden kikkers en padden rond water gevonden, en in feng shui staat water symbool voor rijkdom. Samen hebben deze legendes en verenigingen de geldkikker veranderd in een magneet voor rijkdom en geluk.

Een geldkikker positioneren
Traditioneel zou de geldkikker in het energetische centrum van geld van een huis moeten worden geplaatst. In klassieke feng shui is dit de zuidoostelijke hoek van je ruimte. En in BTB (of westerse) feng shui is dit het gebied linksboven in uw ruimte zoals te zien op een plattegrond.

Naast het plaatsen van een kikker in het geldvak, kun je kiezen voor meer kikkers op een bureau, in de buurt waar je financiële papieren bewaart, of in je hal schuin vanaf de voordeur. In dit geval is het belangrijk om de kikker naar binnen te kijken in plaats van naar buiten door de deur te kijken, zodat hij je rijkdom oplevert.

Een groep geldkikkers – in het bijzonder groepen van drie, zes of negen – zou meer rijkdom brengen dan een enkele kikker. Maar overschrijd de negen niet en plaats ze zo dat ze in verschillende richtingen staan.

Plaatsen om een ​​geldkikker te vermijden
Plaats een feng shui-geldkikker altijd op een respectvolle manier. Houd de kikker en het gebied eromheen schoon en plaats hem nooit op de grond. Kies in plaats daarvan een verhoogd oppervlak, zoals een kast, dat tegen een muur wordt geplaatst als steun om de energie te beschermen. Maar plaats de kikker ook niet te hoog, want dan kan hij buiten het bereik van de zakken komen die hij met geld zou moeten vullen.

De geldkikker mag ook niet in het midden van een kamer staan, onder een raam of in een gang of drukbezochte zone. Plaats bovendien geen geldkikker in een slaapkamer, keuken of badkamer, want dit kan ongeluk brengen in deze ruimtes.

Geplaatst op Geef een reactie

Carneool

carneool bol gepolijst 1-1

Carneool is een koningssteen zoals Lapis Lazuli dat ook is. Een steen van status en invloed.
De steen is een prachtige en warme steen. De kleuren variëren van roze tot diep oranje/rood.
Ze heeft een aardende werking, houd de voetjes op de grond. Het is een steen die veel energie bevat, een pittige dame. Een duwje in de rug bij lastige zaken.
Carneool brengt geluk en wordt daarom sinds de oudheid al als een talisman gebruikt.
Het meegeven van de steen aan de doden, ter bescherming op hun reis naar het hiernamaals,was toedertijd gebruikelijk. De krijgers in de oudheid droegen Carneool voor moed en fysieke kracht. Dit omdat zij dachten zo hun vijanden te overwinnen.

In het oude Egypte was Carneool verbonden met de Godin Isis. De bouwmeesters droegen de stenen om zo dichter bij de godin te zijn. De stenen gebruikten men ook om het boze oog af te wenden en vrede af te dwingen.
In de Middeleeuwen gebruikten de alchemisten de steen als kooksteen om bijvoorbeeld chalcedonen te activeren. De rode variant van Chalcedoon is dus Carneool.
Napoleon droeg een zegelring van Carneool die hij tijdens zijn veldslagen in Egypte had meegenomen. Hij droeg de vurige steen als talisman en dat werkt aardig.
In de 18de eeuw werd de steen aan het Franse en Engelse hof als broche gedragen. Een teken van rijkdom en macht.
Leg de rode steen bij de voordeur, dat zorgt voor bescherming en zorgt voor overvloed en geluk in huis.
De Latijnse naam voor Carneool is Carnis en dat betekent vlees.

Verzorging :
De Carneool reinigen d.m.v. intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel ( bijv een make-up kwast).
De steen kan je opladen in het zonlicht of maanlicht bij volle maan. Of bijvoorbeeld opladen met Bergkristal, Seleniet of op een cluster Amethist.

Geplaatst op Geef een reactie

Smaragd

Smaragd trommelstenen mineralen

Smaragd trekt de aandacht vanwege zijn mooie kleur groen.
Deze steen is de groene variant van het mineraal Beryl.
De kleur groen ontstaat door het aanwezige chroom.
Het Latijnse woord hiervoor is “Smaragdus” wat betekent ‘de groene steen’.
De kleur staat voor overvloed, zoals de natuur die ontluikt in de lente.
Smaragd staat symbool voor harmonie en onvoorwaardelijke liefde.

Een zuivere heldere smaragd is waardevoller dan een mooie diamant.
De zuivere kleur wordt veroorzaakt door het mineraal Vanadium i.p.v. chroom.
Als dat het geval is wordt de steen ‘Colombiaanse Smaragd’ genoemd.
De steen was vroeger bij de rijken, zoals Cleopatra, in Egypte al zeer gewild.
Het betekende rijkdom, aanzien en vruchtbaarheid.
De Oude Egyptenaren verwerkte de steen als de ogen in hun beelden van de goden.
De reden hiervoor was dat de stenen, een spiegel van de ziel van de goden voorstelden
Diezelfde smaragd ogen richten tevens hun wijdse blik op het universum.
De groene steen werd vroeger ingezet voor bescherming tegen betoveringen en bezweringen.
Ook werden ze veelvuldig gebruikt bij het voorspellen van de toekomst.

Smaragd bij je dragen voor het waarnemen en doorvoelen van de dingen om ons heen.
Het maakt ons meer opmerkzaam en allert voor de dingen om ons heen.
Verkoeling voor de vermoeide ogen en geeft een kalmerend effect.
Houdt de steen dicht bij het hartchakra als hulpmiddel om deze te openen
Versterkt het geheugen en de intuïtie

Hart en Derde Oog Chakra ( 4e & 6e)

Verzorging:

De Smaragd reinigen d.m.v. intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel ( bijv een make-up kwast).

De Smaragd kan je opladen in het maanlicht bij volle maan.Of bijvoorbeeld opladen met Bergkristal, Seleniet of op een cluster Amethist.

Geplaatst op Geef een reactie

Fluoriet stromen en vloeien

fluoriet generator punt de schatkamer

Fluoriet is afgeleid van het Latijnse woord fluere. Dat betekent stromen en vloeien.
Fluoriet wordt, in de vloeiende vorm, gebruikt om ijzer sneller en schoner te laten smelten. Dit proces wordt o.a. gebruikt in de Hoogovens van IJmuiden.
Men ontdekte tevens dat fluoriet oplicht in het donker, mits het in het daglicht gelegen had. Dit proces heet fluorescentie.
Fluoriet is te vinden in vele verschillende kleuren. De kleuren paars, blauw, groen ,geel, roze, helder of meerdere kleuren in één genaamd de RegenBoog Fluoriet.

De oude Grieken en Romeinen maakte er vele schalen en vazen van,
vanwege de kleuren maar ook omdat de steen makkelijk te bewerken was.

De Chinezen beschouwden de groene fluoriet als talisman en bescherming tegen het kwade. Tegenwoordig wordt fluoriet o.a. gebruikt in de coating van een anti aanbak voorwerp.

Fluoriet werkt positief op de tanden,haar en botten.
De fluoriet is een fijne hulp bij het denken en studeren
Een aardende steen dat helpt bij het ordenen van gedachten
en het makkelijker opnemen van informatie

Fluoriet beschermt je tegen elektromagnetische straling.
Zuivert de aura en voedt de aura met energie
Verwijderd de blokkades en maakt je geest helder
Een beschermsteen voor inzichten en structuur

Paarse fluoriet bij ondersteuning van meditaties, stimuleert het derde oog chakra
Blauwe fluoriet voor het ordelijk denken, het uiten en creativiteit, stimuleert het keel chakra
Groene fluoriet beschermt en absorbeert negatieve energieën, stimuleert het hart chakra
Regenboog fluoriet (verschillende kleuren) werkt op alle chakra’s.
Een beschermsteen zowel lichamelijk als geestelijk.

Alle chakra’s 1 t/m 7

Verzorging:
Fluoriet reinigen d.m.v. intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel ( bijv een make-up kwast).
Fluoriet opladen in het maanlicht bij volle maan. Of Fluoriet opladen met Bergkristal,Seleniet of op een cluster Amethist.

Geplaatst op Geef een reactie

Unakiet, mooie combinatie van groen en roze

unakiet generator punt de schatkamer

Unakiet is een gesteente ( graniet soort ) bestaande uit groene Epidoot, roze Veldspaat en Kwarts. Het dankt zijn naam aan de vindplaats de Unakas Bergen van North Carolina in
de Verenigde Staten.Een Unakiet gesteente zonder de roze veldspaat heet Epidoot. Soms wordt deze onterecht als Unakiet verkocht.

Men gebruikt Unakiet voor het maken van sieraden. Zoals kralen of cabochons voor in ringen of kettingen. Maar Unakiet wordt ook geslepen en gepolijst in de vormen van eieren, punten en bollen. In Amerika zijn er zelfs gebouwen met Unakiet bekleed. Wilden ze ,in de oude tijd, zwanger worden. Dan legden ze een stuk Unakiet onder het kussen om het te versnellen.

Unakiet wordt veel gebruikt bij de meditatie voor de eerste chakra. Dit helpt om de balans in jezelf te vinden. Hierdoor krijg je inzicht en kan je handelen om los te laten en dus te groeien.

Unakiet stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam en brengt de chakra’s in balans
Het neemt ook de elektromagnetische straling op, een fijne bescherming op je nachtkastje.
Leg een stukje Unakiet in de kamer, dat brengt rust en kalmte

Basis, Zonnevlecht en Hart Chakra’s

Verzorging:
De Unakiet reinigen d.m.v. intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel ( bijv een make-up kwast).
De Unakiet opladen in het maanlicht bij volle maan. Of bijvoorbeeld opladen met Bergkristal,Seleniet of op een cluster Amethist.

Geplaatst op Geef een reactie

Angeliet Gift van de engelen

angeliet trommelstenen

Men maakt van Angeliet graag sieraden omdat de kleur zo mooi en lief is.

Een nieuwetijdse steen, ook wel engelensteen genoemd.
Angeliet heeft de blauwe kleur van de hemel met hier en daar wat witte stipjes. De Angeliet wordt daarom gezien als een gift van de engelen.
Dus een perfecte steen om in contact te komen en te communiceren met de engelen.
Healers gebruiken deze steen graag om zijn fijne maar krachtige vibraties.
Deze steen verwijderd blokkades in de energiebanen en zorgt daardoor voor balans in het lichaam.
Plaats de steen in het midden van de kamer, dat zorgt voor balans en harmonie.
Angeliet staat voor het bewustzijn en verstevigd de innerlijke rust

Ze ziet er niet alleen lief uit maar en ze heeft ook lieve zachtaardige energie inzich. 

Verzorging:
Angeliet reinigen d.m.v. intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel ( bijv een make-up kwast).
Angeliet opladen in het maanlicht bij volle maan of leg de Angeliet op Bergkristal ( geode of cluster), Seleniet of op een cluster Amethist.

Geplaatst op Geef een reactie

Larimar Spirituele Steen

larimar trommelsteen atlantis steen

Larimar Spirituele Steen een mineraal, een zeldzame variant van pectoliet. Deze steen wordt alleen wordt gevonden in de Dominicaanse Republiek, de vindplaats Los Chupaderos in de bergketen van Sierra de Baoruco. Larimar heeft de kleuren wit, lichtblauw, groen-blauw en donkerblauw.
(info wikipeda)

De naam van de steen Larimar is een combinatie van de dochter Lari (issa) van de ontdekker en
Mar (spaans woord voor zee). Ook de Atlantis steen genoemd, omdat men denkt dat de Dominicaanse Republiek een deel is van de gezonken Atlantis. Blauw betekend de lucht en het groen de zee.

Bij de indianen is Larimar spirituele steen gewild. Zij droegen de steen als talisman in een amulet. Er wordt ook beweerd dat de bevolking van Atlantis Larimar gebruikten voor zijn helende werking.

Larimar is een spirituele steen met een hoog energielevel.
De steen bezit namelijk de 4 elementen.
Het water heeft een relatie met de emoties. De lucht gelinkt aan de gedachten. De aarde gerelateerd met de zintuigen. En als laatste het vuur dat overzicht geeft.
De steen begeleid de ziel op zijn ware levenspad en helpt met contact maken
met de vorige levens. Larimar versterkt de band met de engelen en de gidsen door meditatie.

Larimar spirituele steen opent de meridianen zodat de energieën beter kunnen doorstromen.
Zij helpt bij het verwijderen van blokkades en beperkingen.
Verlicht de gevoelige plekken op het lichaam, leg de steen daarom dan ook op de pijnplekken. Vooral als het de blokkades van de nek, borst en het hoofd zijn .
Een fijne steen voor rituelen, heeft een oude zachte helende energie.

Verzorging:
Larimar reinigen d.m.v. intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel ( bijv een make-up kwast).
De Larimar opladen in het maanlicht bij volle maan, dit is ook weer zo een mooi ritueel.
Niet in het volle zonlicht leggen, dan kan deze verkleuren!!

Geplaatst op Geef een reactie

Zonnesteen

zonnesteen trommelstenen klein

De zonnesteen is een veldspaat met insluitingen. Deze insluitingen zijn vaak van hematiet of goethiet.
Het is familie van de maansteen en labradoriet. Vandaar die glinstering in de steen. De steen staat in contact met de zon, een mannelijke energie. Zonnesteen is familie van de Maansteen en Labradoriet.

De Zonnesteen is een veldspaat. Dit werd vroeger gebruikt voor het bewerken van keramiek, glas en glazuur.
Vroeger voerden de Vikingen vele maanden op de zeeën. Daarom gebruikten ze de steen en de sterren als kompas. Nu maken we van de steen, naast de trommelsteentjes, vooral sieraden en kralen.

Zonnesteen heeft de mooie vrolijke kleur oranje en dat werkt op een goed humeur
Voor optimisme en daadkracht. Versterkt de eigenwaarde en daarmee zelfvertrouwen.
Het stimuleert je zelfhelend vermogen. Verzacht chronische keelpijn en keelontsteking

Basis en Heiligbeen Chakra ( 1e en 3e )

Verzorging :
De Zonnesteen reinigen d.m.v. intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel (bijvoorbeeld een make-up kwast).
De Zonnesteen opladen in het maanlicht bij volle maan of op een Bergkristal, Seleniet, cluster Amethist.