Geplaatst op Geef een reactie

Edelstenen en de Ademhaling

edelstenen en de ademhaling

In de edelstenentherapie gebruikt men verschillende edelstenen voor het verbeteren van de ademhaling. Bij ziektes moet je natuurlijk altijd de adviezen van de specialist opvolgen. Als er geen nare aandoeningen zijn en je wilt alleen je longcapaciteit vergroten, dan zijn er verschillende manieren. Bijvoorbeeld voor het verbeteren van prestaties in sport of de controle behouden van je ademhaling bij stress. Dan zijn o.a. de stenen een prachtig hulpmiddel, dit kan je uitbreiden met ademhalingstechnieken.

Maar wat is de juiste ademhaling nu eigenlijk. De natuurlijke ademhaling zie je goed bij baby’s. De beweging zit laag, de buik gaat op en neer en de borstkas beweegt niet of nauwelijks. Bij de yoga wordt de buikademhaling opnieuw aangeleerd, want wij als volwassenen zijn deze vaak verleerd. Door stress en angst zit onze adem namelijk hoog, in de borstkas. Hierdoor kan de stress en/of angst behoorlijk omhoog schieten. En als je niet oppast blijf je te lang in deze staat van zijn, waardoor er allerlei klachten kunnen ontstaan. Denk aan hyperventilatie, niet goed kunnen slapen of angst aanvallen.

Kan een juiste techniek van het ademhalen een positief effect hebben op je sport prestaties ? Jazeker, het kan een verbetering van de zuurstoftoevoer bewerkstelligen. Waardoor je prestaties en focus verhoogt worden en je herstel tijd verkort wordt. Dat is niet alleen interessant voor de topsporter maar zeker ook voor de amateur. Ook in het dagelijks leven kun je veel baat hebben bij verschillende ademhalingstechnieken.

Zoals ik al eerder vermelden, ook de edelstenen worden als hulpmiddel voor de ademhaling ingezet. Voor de luchtwegen, ademhaling, buik en longen kunnen verschillende stenen worden gebruikt. Het is belangrijk op te merken dat de effecten van edelstenen therapie subjectief zijn en niet wetenschappelijk bewezen. Edelstenen therapie kan echter worden gebruikt als aanvullende benadering voor algemeen welzijn en ontspanning. Hier zijn een aantal edelstenen die ingezet worden door de edelstenentherapie.

*Bergkristal: Een krachtige zuiverende steen die wordt gebruikt om de energieën in het lichaam in balans te brengen. Zowel in chakra’s als in meridianen.Het kan helpen bij het verlichten van ademhalingsproblemen door de luchtstroom te bevorderen en het lichaam te zuiveren.

*Amethist: Bekend om zijn zuiverende eigenschappen, kan worden gebruikt om de luchtwegen te zuiveren en te helpen bij ademhalingsproblemen. Ook geassocieerd met het verlichten van stress en het bevorderen van ontspanning. Wat gunstig kan zijn voor de ademhaling. En deze steen werkt ook op het zenuwstelsel. Chevron Ametist gebruikt men om de long inhoud te vergroten.

*RozeKwarts: Hoewel het niet direct gerelateerd is aan de luchtwegen, wordt RozeKwarts vaak gebruikt om emotionele balans te verhogen en stress te verminderen, wat indirect kan helpen bij het verlichten van ademhalingsproblemen die verergerd worden door spanning. Een Hart Chakra steen ! net als de*Roze toermalijn.

*Angeliet: werkt op de longen, yin en yang , betekend rust en gecentreerd zijn. De *Lepidoliet: sterkt de ademhaling, reguleert slijmvliezen en bacteriën. *Aquamarijn: kalmeert en zuivert de longen.

*Veldspaat: werkt op het regelen van de ademhaling. De *Maansteen Groen( familie van de veldstaat): werkt op het regelen van de ademhaling, Yin en Yang , betekend rust en gecentreerd zijn voor de verbetering van het ademwerk. *Sodaliet: om de ademhaling te verbeteren en de longfunctie te ondersteunen. De *Rhodoniet: versterking van de ademhaling, focus daarmee gecentreerd en wordt de ademhaling makkelijker.

*Chalcedoon Roosje: werkt op de ondersteuning van het middenrif, wat de belangrijkste spier is voor de ademhaling.
Wil je meer informatie lezen over het middenrif lees dan hier over Technieken voor Effectieve Stressverlichtende Ademhaling

Stenen die een kalmerende werking hebben op het zenuwstelsel zijn:
*Zonnesteen ( familie van de veldspaat): voor het reguleren van het zenuwstelsel.
De *Amazoniet: voor het opheffen van blokkades in het zenuwstelsel.

Je kan natuurlijk ook op chakra’s werken. De ademhaling heeft betrekking op de ( Hoger ) Hart Chakra en de Zonnevlecht Chakra. In dit gebied gebeurt het allemaal. Leg de stenen, tijdens meditatie, op deze gebieden.

Edelstenen die werken op de Hart Chakra in combinatie met de ademhaling zijn RozeKwarts, Aquamarijn, Calciet Rood, Rhodoniet, Lepidoliet, Chryscolla en Kunziet ( hogere Hart Chakra )

Steensoorten die werken op de Zonnevlecht Chakra in combinatie met de ademhaling zijn Malachiet, Jaspis, TijgerOog, Citrien en Rhodochronsiet.

Hier een link als je meer wilt weten over de ademhaling, een paar adem oefeningen of daarin gecoacht wilt worden. https://www.activebreathworks.com/breathcoach/

Geplaatst op Geef een reactie

Master Crystal van EdelstenenMineralenWinkel

master crystal bergkristal 1e graad edelstenen mineralen winkel webshop.

Voordat alle edelstenen en mineralen naar jou toe gaan, worden ze eerst gereinigd en opgeladen door de Master Crystal 1e graad van Edelstenen Mineralen Winkel. Dat is belangrijk omdat de stenen hierdoor ontdaan zijn van o.a. mijn energie en zo gezegd fris en fruitig bij jou aankomen.

Waar komt de Master Crystal 1e graad van EdelstenenMineralenWinkel vandaan?

Deze Crystal is één van de Bergkristal punten uit de stal van de beroemde alchemist André Molenaar. Hij was de grondlegger en ontwikkelaar van de Chakra numerologie. Een expert op het gebied van edelsteen globuli, edelstenen therapie en werken met energieën. Maar hij was vooral een alchemist. Deze man heeft jarenlang gezocht naar een manier om de oorspronkelijke energie van een kristal terug te krijgen. Één van de problemen is dat kristallen vervuild worden door o.a. electro smog. Daarnaast verandert de frequentie van energieën ook door de omgeving en de mens. Een lang verhaal kort: André heeft een aangepaste Kooi van Faraday ontwikkeld waardoor zijn Master Kristal altijd vrij is van invloeden van buitenaf en op het oorspronkelijke trillingsniveau zit. Daarbij ontwikkelde hij een sluis methode waarmee de specifiek uitgezochte punten voor altijd kan laten resoneren met hèt Master Kristal. En één van die punten, precies 100 gram Master Crystal 1e graad, heb ik in mijn bezit. De resultaten zijn door André zelf en door onafhankelijke personen uitvoerig getest en gedocumenteerd.

Waarom een Bergkristal ?

Volgens André Molenaar zijn er twee soorten mineralen die hoge zuivere trilling bezitten. Dat is de Calciet en de BergKristal. Beide mineralen komen in de natuur en ons lichaam in hoge concentraties voor. Calciet is niet zo hard als BergKristal en raakt daardoor snel in verval. Dat wilt zeggen zakt dan naar een lagere frequentie. BergKristal staat op nr7 op de schaal van Mohs, is dus hard materiaal. In vrijwel iedere lichaamscel zit Silicea ofwel Kiezelzuur (SiO2-H2O). En Kiezelzuur is dan ook de grondstof van Bergkristal. Daarnaast is Bergkristal ook een goede geleider van energie, denk aan toepassingen in de computers, telefoons, industrie en horloges.

Invloeden van buitenaf op de edelstenen en mineralen

Er wordt vaak gesproken over het reinigen en opladen van stenen zodat ze weer optimaal zijn. Men vergeet dat de frequentie/trilling van de aarde van nu en vroeger heel anders is. Tegenwoordig zijn er heel veel verstoringen door bijvoorbeeld satellieten, computers, telefoons, windmolen en milieu. Het water, waar ook silicium in zit, is een goede geleider van trillingen en het heeft de eigenschap van kopiëren. Dat kan een positieve maar ook negatieve invloed zijn. Bijvoorbeeld als je een glas met niet gefilterd water drinkt, consumeer je een lagere trilling. Als je hetzelfde glas bijvult met gefilterd water maar er zat echter nog een laagje in, is de frequentie iets hoger. Dus wij zitten niet ( altijd) in de hoogst haalbare frequentie. Dat komt door lage energie in het eten en drinken, gemoedstoestand, electronica etc.. En dat heeft gevolgen voor het opladen van stenen, werken met edelstenen, edelstenen grids en zelfs hulp van lichtwerkers. Wat kan je er zelf aan doen…let op je eten en drinken ( biologisch of water ), verminder zo goed als kan het gebruik van de telefoon, leg shungiet of zwarte toermalijn bij je computer, regelmatig mediteren, gebruik palo santo en maak gebruik van de volle maan. Maar doe vooral veel dingen waarvan je vrolijk wordt, dat verhoogd de energie. Ga wandelen in de natuur of zet je eten en drinken onder een piramide. Wij mensen lopen echter al heel wat jaren op deze planeet. Ons lichaam kan wel tegen een stootje maar wees er zuinig op.

Wat zijn de voordelen van de Master Crystal 1e graad bij EdelstenenMineralenWinkel?

Ik kan iedere edelsteen en mineraal, voor een paar dagen, terug brengen naar haar oorspronkelijke trillingsniveau. Eerst reinig ik de stenen door middel van gefilterd water of een zachte borstel als deze steen niet onder water mag. Daarna droog ik ze met aandacht af met een zachte doek. Tenslotte vraag ik aan het Master Crystal 1e graad of hij deze kristallen op 100% niveau wilt opladen voor de nieuwe eigenaar en energetische bescherming voor de reis wilt meegeven. Als ze dan bij jou zijn gearriveerd, leg deze dan tegen ( of in de buurt) jouw collectie. Als je Bergkristal in huis hebt zou ik dat zeker doen, zo heb je meerdere oplaadstenen. Ongeveer een half uurtje. De stenen zullen gedurende 4 dagen op hun hoogste frequentie trillen waarvan jij kan profiteren. Daarna zakt het helaas af in verband met omgeving, electro smog en andere energieën. Erg belangrijk om minstens 1x per maand je stenen in het volle maanlicht op te laden. Niet vergeten eerst de kristallen te reinigen d.m.v. gefilterd/gekookt water, intentie, zachte borstel of Palo Santo wierook. Waarom Palo Santo… hierin zitten geen chemicaliën.

Tot slot:

Alles is energie en alles is met elkaar verbonden.

Geplaatst op Geef een reactie

Crystal Skulls

draken dragon schedel skull alien avatar

Leestijd: 4 minuten

Crystal Skulls of Edelstenen Schedels

Crystal Skulls zijn sculpturen die gecarved zijn, uit verschillende soorten edelstenen of kristallen, zoals kwarts. De skulls worden of met de hand of machinaal geslepen. De schedels worden vaak geassocieerd met bepaalde betekenis en mystiek. Het steensoort kan daar een extra lading aan geven.

Spiritueel gebruik:

 • Meditatie en healing: Sommige mensen werken met Crystal Skulls bij meditatie en spirituele healing. Ze worden vaak gebruikt om positieve energie te bevorderen en een diepere verbinding met het innerlijke zelf te bereiken.
 • Versterking van intenties: Ook gebruikt men de Crystal Skulls soms als focuspunten voor het zetten en bevestigen van intenties en het versterken van positieve energieën.
 • Decoratie: De skulls of schedels zijn op zich al leuk. Mooie carvings om in huis te hebben. Ik heb ze echt overal in huis staan. In een kring bij elkaar, verspreid of op een altaar. Er zijn zo veel verschillende modellen, soms moeilijk om een keuze te maken. Aan de andere kant ook weer niet, luisteren naar je gevoel en de keuze is gemaakt.

Betekenis en symboliek:

 • Wijsheid en kennis: Crystal Skulls worden vaak geassocieerd met wijsheid en oude kennis. Ze worden beschouwd als de dragers van informatie en inzichten die kunnen worden vrijgemaakt door meditatie en spiritueel werk.
 • Bescherming: Men ziet Crystal Skulls als beschermende amuletten die de negatieve energie kunnen afweren.

Verschillende Modellen Crystal Skulls:

 • Human Skull: Een menselijke schedel vertegenwoordigt menselijke energie, spirituele groei en bewustzijn. Het kan worden gebruikt voor persoonlijke transformatie en verkenning van de eigen geest.
 • Dragon Skull: Een drakenschedel wordt gezien als een krachtig en beschermend wezen. Het symboliseert ook vaak wijsheid, kracht en mystiek en wordt ingezet als spirituele begeleider.
 • Alien Skull: Een alien (buitenaardse) schedel wordt geassocieerd met buitenaardse energieën en een hoger bewustzijn. Sommige mensen geloven dat de Alien Schedel het contact met buitenaardse beschavingen kan vergemakkelijken.
 • Avatar Skull: Mensen die met Avatar Crystal Skulls werken, richten zich op het bereiken van spirituele verlichting, bewustzijnsuitbreiding of het verbinden met hogere spirituele rijken.
 • Elfen Skull: Mensen die zich aangetrokken voelen tot Elven Crystal Skulls, gebruiken de schedels voor het bevorderen van intuïtie, het werken met energieën en het verkennen van hun spirituele relatie met de natuur en dieren.

Werken met een Edelstenen Schedel:

Er zijn verschillende manieren om met de schedels kennis uit te wisselen en een diepere verbinding te creëren. Beginnend met meditatie, plaats je één of meerdere kristallen schedels voor je of houd ze vast. Onderzoek de gedachten, gevoelens en informatie die spontaan bij je opkomen. Vervolgens kun je de schedels ook vragen stellen. De antwoorden of oplossingen zullen vroeg of laat opduiken. Wees dan ook attent op alle tekens. Ze kunnen zelfs onbewust tijdens dromen opduiken. Tip: Leg een notitieboekje naast je bed.

Om creativiteit te bevorderen, zet je een kristallen schedel in een kamer of op je bureau. Handig want ze kunnen dienen als een kleine opslag van kennis en energie geleiders. Een krachtige techniek is het vormen van een kring van schedels, waarbij gezichten naar binnen gericht een uitwisseling tussen hen mogelijk maken. De gezichten naar buiten gericht, zoeken contact met jou en anderen, zelfs met gidsen zoals engelen en natuurwezens.

Nog een leuke bezigheid is het leggen van een grid met kristallen schedels, waarbij kleinere schedels op rasterpunten worden geplaatst en een grotere in het midden. Door meditatie wordt de grid geactiveerd, wat resulteert in een stroming van energie. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een rust, harmonie en spiritualiteit in huis te creëren. Het soort edelsteen waarvan de schedel gemaakt is, kan deze sfeer bepalen. Je kan uiteraard ook trommelstenen of andere soort edelstenen en mineralen erbij gebruiken om de grid te optimaliseren. Dat is helemaal aan jou om te bepalen en niets is fout ! Gebruik je fantasie, intuïtie en go with the flow!

Tot Slot:

 • Het woord “Avatar” wordt in verband gebracht met incarnaties van goddelijke wezens in verschillende spirituele tradities, zoals in het hindoeïsme. Een “Avatar” Crystal Skull wordt gezien als een weergave van goddelijkheid of hoger bewustzijn
 • Het woord “Elven” verwijst naar elfen, mythologische wezens die vaak worden geassocieerd met magie, natuur en spirituele connecties. Een Elven Crystal Skull wordt gezien als een symbool van verbondenheid met de natuur en mystieke krachten.
 • Het is belangrijk op te merken dat de interpretatie en het gebruik van Crystal Skulls sterk afhangen van persoonlijke overtuigingen en spirituele tradities. Niet iedereen deelt dezelfde opvattingen over hun krachten of betekenis. Als je besluit met Crystal Skulls te werken, is het raadzaam dit te doen met respect en een open geest. Altijd werken vanuit je eigen persoonlijke overtuigingen en intuïtie.

Geplaatst op Geef een reactie

Fossielen van de aarde

fossiel Zee-egel Orthoceras Trilobieten versteend hout edelstenen mineralen winkel

Leestijd 2 minuten

Fossielen

Een Reis door de Tijd. De stille getuigen van een tijdperk lang voor ons. Zij nemen ons mee op een reis door de geschiedenis van onze aarde. Fossielen van de aarde zijn versteende overblijfselen of sporen van prehistorische planten, bomen en dieren. Planten en diertjes kan je bijvoorbeeld in copal ( is jonge barnsteen ) of barnsteen ontdekken. Kleine diertjes gevangen in, dan nog, plakkerig spul zoals mieren of vliegjes. Geen grote schorpioenen of iets dergelijks. Als je dat tegenkomt is dit bijna 100% nep.

Versteend Hout:

Eén interessant fossiel dat onze aandacht verdient is Versteend hout. Deze ondergaat een langdurig proces waarbij de moleculen van het oorspronkelijke hout verdwijnen door verstikking en holtes worden gevuld met diverse mineralen. Dit gesteente, symbool van rust en verbondenheid met de aarde, staat bekend om zijn duurzaamheid en wordt zelfs gebruikt in de bouw en kunstwerken.

Overweeg je om versteend hout aan te schaffen? Realiseer je dan dat je niet alleen een decoratief element toevoegt aan je omgeving, maar ook een tastbaar stuk geschiedenis en natuur in huis haalt. Elk stuk versteend hout vertelt zijn eigen verhaal, waarbij wetenschap en esthetiek samenkomen.

De Orthoceras:

Een ander opmerkelijk fossiel is de Orthoceras. Ooit een behendige zwemmer in de prehistorische zeeën. Met een naam die ‘rechte hoorn’ betekent, leefde deze inktvissoort ongeveer 300 miljoen jaar geleden. De Orthoceras had een unieke manier van voortbewegen. Gebruikmakend van tentakels en een straalaandrijving, terwijl zijn schelp altijd in een horizontale positie bleef.

Tegenwoordig blijft de Orthoceras voortleven als fossiel. Gebruikt voor decoratieve doeleinden zoals gepolijste tegels en stukken in schaaltjes. Maar er wordt gezegd dat dit fossiel ook een diepere verbinding heeft met de aarde, waarbij het helpt om stevig in je schoenen te staan en evenwicht te brengen tussen geest en lichaam. Bovendien biedt het bescherming tegen nachtmerries en angsten.

De Ammonieten:

Naast de Orthoceras omvat de wereld van fossielen ook andere intrigerende wezens, zoals de Ammonieten, Trilobieten en Zee-egels. Ammonieten, vernoemd naar de Egyptische god Amon, dienen als aardse ankers en kunnen tijdens meditaties zelfs naar vorige levens leiden. Trilobieten, met hun driedelige schild, rolden zich op als pissebedden als ze werden aangevallen, en Zee-egels bewogen zich voort met behulp van buisjes en stekels op de zeebodem.

Deze fossielen vertellen niet alleen het verhaal van uitgestorven wezens maar bieden ook een glimp van vervlogen tijden. Fossielen worden gevormd wanneer planten of dierenresten verstenen na miljoenen jaren onder lagen zand, klei of kalk te zijn begraven. Deze overblijfselen geven wetenschappers waardevolle informatie over het verleden, zoals klimaatomstandigheden en omgevingen.

Tot Slot:

Fossielen, in al hun verscheidenheid, bieden een raam naar het verleden en laten ons nadenken over de eeuwenoude reis van onze planeet. Elke keer dat we fossielen van de aarde vasthouden, houden we een tastbaar stukje geschiedenis vast en koesteren we de schoonheid van het leven dat eens was.

Geplaatst op Geef een reactie

De verrassing van de kristalletjes in de Geode of Druse

geode nr4 groot bergkristal mineralen kristallen

Geode of Druse

Stap in de fascinerende wereld van de Geode, ook bekend als Druse, waar holle knollen bekleed zijn met een overvloed aan kristalletjes aan de binnenzijde, altijd een verrassing. Deze natuurlijke wonderen hebben een ruwe robuuste buitenlaag van gesteente, zoals basalt of kalksteen en worden vaak aangetroffen in gebieden met vulkanische activiteit of in uitgestrekte woestijnen.

Hoe

Vulkanische gesteenten bieden vaak de ideale omgeving voor de vorming van Geodes. Ze worden gevormd door de ophoping van mineralen binnen holle ruimtes, als luchtbellen in gesteente. Door miljoenen jaren van deze natuurlijke afzettingen worden de kristallen gevormd, een intrigerend proces. Soms herbergen geodes zelfs meerdere verschillende mineralen, waardoor ze een nog waardevoller worden.

Groei

De samenstelling van een geode, inclusief het type kristallen en hun variatie, blijft echter onvoorspelbaar. Het gewicht of de grootte van de geode geeft helaas geen indicatie van wat erin verborgen ligt. Voorbeelden van Geodes met diverse kristallen zijn onder andere Bergkristal met Amethist, Calciet en/of blauwe Chalcedoon, Septarie en de Agaat Geodes met kwarts.

Agaat

Agaat geodes verdienen speciale aandacht. De kleurvariaties en patronen in de Agaat ontstaan door de aanwezigheid van verschillende mineralen tijdens het afzettingsproces. Deze mineralen kunnen onder andere ijzer, mangaan, titanium en andere elementen bevatten. De afzetting van de typische lagen in Agaat is een langzaam proces dat zich over miljoenen jaren kan uitstrekken. Elke laag vertegenwoordigt een afzonderlijke periode wat resulteert in de beroemde gestreepte of gelaagde structuur van de mooie Agaat.

Tot slot

Vanwege de unieke schoonheid en onvoorspelbare variëteit in kristalletjes, is de Geode of Druse niet alleen geliefd bij de verzamelaars, maar ook bij de liefhebbers van edelstenen en mineralen. De Geode kan een schitterende eye catcher zijn voor in de hal. Of een mooie energievolle aanvulling in huis of in je kantoor. Met andere woorden, de Geode mag niet ontbreken in je eigen collectie.

Geplaatst op Geef een reactie

De prachtige en veelzijdige wereld van de gepolijste Edelstenen

RozeKwarts of RozenKwarts gebold Hart nr1 mineralen roze liefde

Gepolijste Edelstenen

Gepolijste edelstenen hebben een mooie glans, vrijwel glad waardoor ze ook fijn aanvoelen. Deze stenen vormen een uitgebreide en veelzijdige categorie die zowel esthetische als spirituele doelen vervult. De gepolijste juweeltjes zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan vormen en maten. Of het nu gaat om de elegante glans van bollen, de tijdloze allure van platte schijven, de mystieke kracht van piramides of de symbolische betekenis van skulls en drakenkoppen. Gepolijste stenen vinden hun weg naar diverse toepassingen.

Sieraden

Bij het creëren van verfijnde sieraden spelen de cabochon vormen een prominente rol. Van ringen tot hangers en oorbellen, deze vakkundig geslepen stenen voegen een vleugje klasse toe aan elk sieraad.

Decoratieve Gepolijste Edelstenen

Gepolijste stenen hebben niet alleen een decoratieve rol in huis, ze dienen ook als waardevol instrument voor meditatie en spirituele verkenning. Bijvoorbeeld de platte of handsteen, bol, generator of punt, obelisk, dubbeleinder en piramide dragen bij aan een harmonieuze omgeving en innerlijke balans.

Diverse vormen

De variatie in gepolijste stenen is indrukwekkend. Van geliefde klassiekers zoals Bergkristal, Rozekwarts, Amethist, Maansteen en Jaspis tot de aardse charme van de Agaat, Septarie en de schittering van Labradoriet, elke steensoort heeft zijn eigen unieke energie. Bovendien worden deze stenen niet alleen gepolijst tot elegante vormen, maar ook tot speelse figuren zoals een engel, skull, merkaba, snoepje, donut en in vele andere verschillende vormen.

Tot slot

Of je nu op zoek bent naar een gepolijst figuur of een meditatief meesterwerk, gepolijste stenen bieden een gevarieerde en boeiende reis door de schitterende wereld van de edelstenen. De mogelijkheden zijn eindeloos, en de schoonheid van gepolijste stenen blijft tijdloos en betoverend.

Wil je de gepolijste edelstenen van Edelstenen Mineralen Winkel bekijken, klik dan hier

Geplaatst op Geef een reactie

De Betoverende Wereld van Ruwe Edelstenen en Mineralen.

amethist bergkristal rozekwarts ruwe brokjes gouden driehoek kristallen edelstenen mineralen winkel

Ruwe Edelstenen en Mineralen

Ontdek de ongerepte schoonheid van ruwe edelstenen en mineralen, zij zijn de natuurlijke schatten van onze aarde. Deze wonderen van de natuur zijn diep verborgen in de aardkorst, ofwel onbewerkte juwelen van Moeder Aarde. Met hun ruwe en authentieke uitstraling, zijn deze edelstenen liefhebbers en kenners over de hele wereld zeer geliefd.

De Verscheidenheid en Uniekheid van de Kristallen

Ruwe edelstenen en mineralen komen voor in een breed scala aan vormen en maten, van kleine brokstukken tot indrukwekkende clusters. Elke steen heeft zijn eigen karakteristieke groeipatroon, zoals de kubieke structuur van Pyriet of de gezamenlijke groei van Malachiet en Azuriet. Daardoor zorgen deze unieke kenmerken ervoor dat geen twee stenen ooit hetzelfde zijn
Naast hun fysieke schoonheid, hebben ruwe edelstenen en mineralen ook een positieve invloed op zowel het lichaam als op de geest. Ze worden vaak gebruikt als natuurlijke elementen in huizen, waardoor ze een stukje natuur binnenbrengen. Hun unieke eigenschappen bieden zowel fysieke als geestelijke voordelen.

Fysieke en Geestelijke Invloed

Naast hun fysieke schoonheid, hebben ruwe edelstenen en mineralen ook een positieve invloed op zowel het lichaam als de geest. Ze worden vaak gebruikt als natuurlijke elementen in huizen, waardoor ze een stukje natuur binnenbrengen. Hun unieke eigenschappen bieden zowel fysieke als geestelijke voordelen.

Behoud van Karakter

Ruwe stenen behouden hun oorspronkelijke, natuurlijke vorm, variërend van schitterende kristallen tot rijk gekleurde mineralen. Deze natuurlijke schoonheid maakt ze zeer gewild bij verzamelaars, mineralogie liefhebbers en sieradenmakers. De ongepolijste staat van deze stenen benadrukt hun potentieel om door vakmensen en kunstenaars getransformeerd te worden tot unieke sieraden of decoratieve kunstwerken.

De Spirituele Betekenis en Gebruik van de Stenen

Ruwe edelstenen en mineralen staan ook bekend om hun spirituele betekenissen en worden vaak ingezet voor helende doeleinden, ceremonies en meditatie. Elk type steen wordt geassocieerd met bepaalde energetische eigenschappen, horoscopen en chakra’s, wat ze een diepgaande spirituele waarde geeft.

Tot Slot

De wereld van ruwe edelstenen is een fascinerende mix van natuurlijke schoonheid, unieke kenmerken en spirituele diepgang. Of je nu een verzamelaar, een liefhebber van mineralogie, een sieradenmaker of iemand bent die op zoek is naar spirituele verrijking, deze ruwe juwelen bieden iets voor iedereen.

Wil je de ruwe edelstenen van EdelstenenMineralenWinkel bekijken, klik dan hier


Geplaatst op

InnerBirth en Edelstenen

de engel edelstenenmineralenwinkel lichtwezen kristallen

InnerBirth en Edelstenen , alsjeblieft, een organza zakje met edelstenen cadeau voor een steuntje in de rug. Drie prachtige trommelstenen die passen bij de spannende tijd rondom de zwangerschap en de geboorte. Ik ben Petra en welkom in mijn webshop EdelstenenMineralenWinkel.

In samenwerking met jouw vroedvrouw Jasmijn, is dit energievol setje samengesteld. De drie eenheid bestaat uit de trommelstenen Mos Agaat, Maansteen en Unakiet plus een geluksmuntje erbij. Per steen soort wordt hieronder besproken.

De Mos Agaat

De Mos Agaat is een witte chalcedoon met dendrieten ( aderen ) waardoor de steen groen kleurt. Soms heeft deze steen ook nog een rode, bruine of donkere kleur in zich. Zij wordt ingezet ter bescherming van het ongeboren kind en de moeder. Agaat geeft een zachte energie door bij het herstellen na de geboorte. De Mos Agaat is een mooie ondersteuning voor de baarmoeder en spreekt het moeder instinct aan. Ze bewaakt je innerlijke rust waardoor je de dingen beter kan relativeren en overzien.
Een heelsteen die positief effect heeft op het immuunsysteem en het zelfherstellend vermogen. De energie van de Mos Agaat werkt op de Zonnevlecht en Hart Chakra ( 3e & 4e ).

De Maansteen

maansteen multi trommelsteen zwangerschap geboorte

Maansteen bestaat o.a. in de kleuren multi, groen, zwart, oranje/roze, wit en regenboog. Ze wordt ingezet ter ondersteuning van de zwangerschap en de bevalling. Maar ook om de vervelende hormoontjes een beetje in toom proberen te houden. De Maansteen Multi is geschikt voor een extra stimulering van de borstvoeding. Zij is een vrouwelijke energie en verbonden met de magie van de maan. En de maan belichaamt het natuurlijke ritme van het leven.
In het oude India was de Maansteen een heilige steen, een straal van de maan gevangen in een vaste vorm. De Grieken en Romeinen beschouwden de Maansteen als één van de belangrijkste heel en bescherm stenen. De energie van de Maansteen op de Keel enKruin Chakra ( 5e & 6e ).

De Unakiet

Unakiet is een soort Peter Pan gesteente. Hoort bij kinderen maar ook zeker bij volwassen ‘kinderen’. Tijdens het mediteren een fijne steen om te aarden, alle chakra’s komen in balans. Ook de Unakiet ondersteunt de zwangerschap en het hormonenstelsel plus de doorbloeding. Unakiet staat bekend om het doorgeven van positieve energie bij een zwangerschap Slaap je slecht, probeer dan eens deze trommelsteen onder het kussen te leggen.
De energie van de Unakiet werkt op de Basis, Hart en het Derde oog Chakra ( 1e, 4e & 6e ).

Het GeluksMuntje

geluksmuntjes chinees medium sfeermakers yin yang

Een beetje extra geluk kan nooit kwaad. Het Chinese geluksmuntje is een talisman voor rijkdom, succes en geluk.
De kant met 4 tekens is de Yang zijde en de andere kant is Yin.
De cirkel van de munt beeld de hemel uit en
het vierkante gat in het midden staat symbool voor de aarde.
Samen vormen zij het geluk van de Hemel, de Aarde, de Man en de Vrouw.

Meer info over het setje trommelstenen

De trommelstenen kan je dichtbij je houden zodat de energie door je heen kan stromen. Een plekje in huis voor dit drietal is ook heel fijn. Leg je ze dichtbij elkaar, dan is daar de energie. Leg je ze ietsje verder uit elkaar, dan heb je een energieveld gecreëerd. Met ontladen en opladen van de trommelstenen hoef je niet al te moeilijk over te doen. Bedenk je eigen ritueel, dat is goed genoeg.

Maar om je op weg te helpen >> Ontladen doe je met Hematiet, wierook ( GEEN witte salie als je zwanger bent !!! ), afstoffen, onder water afspoelen of met intentie. >>Het opladen doe je tijdens de volle maan, met intentie of met de BergKristal, de Amethist of de Seleniet.

Leg de stenen tegen de mineralen aan of erop. BergKristal oplaadsteentjes heb ik in het organza zakje gestopt. Handig zakje voor als je de stenen gaat opladen.

Heel veel plezier van het setje en ik wens jou alle kracht, liefde en energie toe tijdens en na de zwangerschap.

Met vriendelijke groet, Petra, EdelstenenMineralenWinkel, Nieuwegein

Een stenen liefhebber of nieuwsgierig geworden…. blijf dan nog even rondneuzen in mijn webwinkel. Met 15% korting wordt het nog leuker. De kortingscode staat op het kaartje aan het organza zakje !

Geplaatst op Geef een reactie

Money Frog

moey frog geld kikker agaat

Money Fog of Geld Kikker. Deze tekst en uitleg komt van de site : The Pruce


De symboliek van de geldkikker komt uit de Chinese folklore. Volgens een legende stal een vrouw van een van de acht onsterfelijken die hebzuchtig was en verlangde naar rijkdom, het elixer van onsterfelijkheid en dronk het. Als straf werd ze veranderd in een pad met de staart van een kikkervisje in plaats van twee achterpoten en verbannen naar de maan. In een andere versie van het verhaal schoot haar verbolgen echtgenoot haar neer met een pijl, waardoor ze een been verloor.

In een verwante legende lokte een van de onsterfelijken de pad met gouden munten uit zijn schuilplaats, wetende dat hij dol was op rijkdom. Er wordt gezegd dat de pad zo hebzuchtig is dat er geld aan blijft plakken terwijl het door de hemel reist, wat het je vervolgens oplevert als je er een in je huis of kantoor tentoonstelt. Daarom wordt de driepotige pad vaak afgebeeld omringd door geld of met een munt in zijn bek.

Bovendien worden kikkers en padden rond water gevonden, en in feng shui staat water symbool voor rijkdom. Samen hebben deze legendes en verenigingen de geldkikker veranderd in een magneet voor rijkdom en geluk.

Een geldkikker positioneren
Traditioneel zou de geldkikker in het energetische centrum van geld van een huis moeten worden geplaatst. In klassieke feng shui is dit de zuidoostelijke hoek van je ruimte. En in BTB (of westerse) feng shui is dit het gebied linksboven in uw ruimte zoals te zien op een plattegrond.

Naast het plaatsen van een kikker in het geldvak, kun je kiezen voor meer kikkers op een bureau, in de buurt waar je financiële papieren bewaart, of in je hal schuin vanaf de voordeur. In dit geval is het belangrijk om de kikker naar binnen te kijken in plaats van naar buiten door de deur te kijken, zodat hij je rijkdom oplevert.

Een groep geldkikkers – in het bijzonder groepen van drie, zes of negen – zou meer rijkdom brengen dan een enkele kikker. Maar overschrijd de negen niet en plaats ze zo dat ze in verschillende richtingen staan.

Plaatsen om een ​​geldkikker te vermijden
Plaats een feng shui-geldkikker altijd op een respectvolle manier. Houd de kikker en het gebied eromheen schoon en plaats hem nooit op de grond. Kies in plaats daarvan een verhoogd oppervlak, zoals een kast, dat tegen een muur wordt geplaatst als steun om de energie te beschermen. Maar plaats de kikker ook niet te hoog, want dan kan hij buiten het bereik van de zakken komen die hij met geld zou moeten vullen.

De geldkikker mag ook niet in het midden van een kamer staan, onder een raam of in een gang of drukbezochte zone. Plaats bovendien geen geldkikker in een slaapkamer, keuken of badkamer, want dit kan ongeluk brengen in deze ruimtes.

Geplaatst op Geef een reactie

Carneool

carneool bol gepolijst 1-1

Carneool is een koningssteen zoals Lapis Lazuli dat ook is. Een steen van status en invloed.
De steen is een prachtige en warme steen. De kleuren variëren van roze tot diep oranje/rood.
Ze heeft een aardende werking, houd de voetjes op de grond. Het is een steen die veel energie bevat, een pittige dame. Een duwje in de rug bij lastige zaken.
Carneool brengt geluk en wordt daarom sinds de oudheid al als een talisman gebruikt.
Het meegeven van de steen aan de doden, ter bescherming op hun reis naar het hiernamaals,was toedertijd gebruikelijk. De krijgers in de oudheid droegen Carneool voor moed en fysieke kracht. Dit omdat zij dachten zo hun vijanden te overwinnen.

In het oude Egypte was Carneool verbonden met de Godin Isis. De bouwmeesters droegen de stenen om zo dichter bij de godin te zijn. De stenen gebruikten men ook om het boze oog af te wenden en vrede af te dwingen.
In de Middeleeuwen gebruikten de alchemisten de steen als kooksteen om bijvoorbeeld chalcedonen te activeren. De rode variant van Chalcedoon is dus Carneool.
Napoleon droeg een zegelring van Carneool die hij tijdens zijn veldslagen in Egypte had meegenomen. Hij droeg de vurige steen als talisman en dat werkt aardig.
In de 18de eeuw werd de steen aan het Franse en Engelse hof als broche gedragen. Een teken van rijkdom en macht.
Leg de rode steen bij de voordeur, dat zorgt voor bescherming en zorgt voor overvloed en geluk in huis.
De Latijnse naam voor Carneool is Carnis en dat betekent vlees.

Verzorging :
De Carneool reinigen d.m.v. intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel ( bijv een make-up kwast).
De steen kan je opladen in het zonlicht of maanlicht bij volle maan. Of bijvoorbeeld opladen met Bergkristal, Seleniet of op een cluster Amethist.