Geodes en Stukjes Geode

Geodes en Stukjes Geode, ook wel bekend als druse, is een holle of gedeeltelijk holle knol die volledig bedekt is met kristallen aan de binnenkant.
Ze hebben een harde buitenlaag die vaak bestaat uit gesteente zoals basalt, kalksteen of agaat.

Veel geodes worden gevonden in gebieden met vulkanische activiteit of woestijnen. Vulkanische gesteenten bieden vaak de ideale omgeving voor de vorming van geodes.

Geodes worden gevormd door de ophoping van mineralen binnen holle ruimtes, zoals luchtbellen in gesteente. Door miljoenen jaren van chemische afzettingen worden de kristallen gevormd.

Soms bevatten Geodes meerdere verschillende kristallen, waardoor ze een kostbare inhoud kunnen hebben. De samenstelling van een Geode, zoals het type kristallen en hun variatie, is echter niet van tevoren voorspelbaar. Het gewicht of de grootte van de Geode geeft geen indicatie van wat erin zit. Voorbeelden van geodes met diverse kristallen zijn onder andere Bergkristal met Amethist, Calciet en/of Blauwe Chalcedoon en Agaat geodes.
Agaat geodes zijn een specifieke categorie geodes waarbij de binnenkant is bekleed met lagen agaat, wat resulteert in prachtige patronen en kleuren

Vanwege hun unieke schoonheid en variëteit zijn geodes populaire objecten onder verzamelaars en liefhebbers van edelstenen en mineralen. Of het nu een hele of een stukje Geode is.

Resultaat 1–24 van de 25 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–24 van de 25 resultaten wordt getoond