Geplaatst op Geef een reactie

Jade de gelukssteen

jade wit toothless dragon tandloze draakje draken edelstenen mineralen winkel

Jade is de groene gelukssteen en vooral in de Aziatische landen. De groene jade staat voor geluk en liefde. En ook een lang leven of onsterfelijkheid. De steen is een ondersteuning voor de nieren en stimuleert de vruchtbaarheid. Jade bestaat uit meerdere mineralen. Daarnaast is ze is ook nog in vele kleuren te krijgen.

Jade is de verzamelnaam van de stenen Nefriet en Jadeïet. Deze twee lijken veel op elkaar. Het belangrijkste verschil is dat Nefriet meestal wit, zwart, grijs, bruin en groen is. Terwijl Jadeïet een mooie intense en meerdere kleuren heeft. Namelijk de kleuren wit, zwart, bruin, groen, paars, blauw, oranje, geel en rood.

Jade heeft een zuiverende en beschermende steen werking. Vroeger werden er wapens voor de jacht en voorwerpen voor rituelen van gemaakt. Kleine amuletten of voorwerpen werden bij de overledenen neergelegd voor een goede reis. En daarnaast een zalig verblijf in het hiernamaals. Nu wordt Jade o.a. verwerkt in sieraden en kralen.

In China zijn ze dol op Jade. Er worden veel beelden van Boeddha’s en andere goden van Jade gemaakt. Jade is niet voor niets de nationale gelukssteen.

Betekenis van de verschillende kleuren:

  • Groene jade voor geluk, liefde, onsterfelijkheid
  • Bruine jade voor aarding, stabiliteit, zekerheid
  • Blauwe jade voor kalmte en emotionele healing
  • Oranje jade voor verbondenheid met het heelal, vrolijke en sprankelijke energie.
  • Rode jade voor gepassioneerd zijn, stimulerend in de liefde. 
  • Witte jade voor besluitvaardig, positieve energie, weten wat je wilt en er voor gaan.
  • Gele jade voor extra energie, moedigt je aan, vrolijke energie.
  • New Jade voor kalmte, balans, meditatie

Werking op de Chakra is per soort Jade verschillend.

Verzorging :

De Jade reinigen d.m.v. intentie, klankschaal, Palo Santo wierook of gewoon afstoffen met een zachte borstel ( bijv een make-up kwast).

Jade kan je opladen in het maanlicht bij volle maan. Of bijvoorbeeld opladen met Bergkristal, Seleniet of op een cluster Amethist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *