Geplaatst op Geef een reactie

Edelstenen en de Ademhaling

edelstenen en de ademhaling

In de edelstenentherapie gebruikt men verschillende edelstenen voor het verbeteren van de ademhaling. Bij ziektes moet je natuurlijk altijd de adviezen van de specialist opvolgen. Als er geen nare aandoeningen zijn en je wilt alleen je longcapaciteit vergroten, dan zijn er verschillende manieren. Bijvoorbeeld voor het verbeteren van prestaties in sport of de controle behouden van je ademhaling bij stress. Dan zijn o.a. de stenen een prachtig hulpmiddel, dit kan je uitbreiden met ademhalingstechnieken.

Maar wat is de juiste ademhaling nu eigenlijk. De natuurlijke ademhaling zie je goed bij baby’s. De beweging zit laag, de buik gaat op en neer en de borstkas beweegt niet of nauwelijks. Bij de yoga wordt de buikademhaling opnieuw aangeleerd, want wij als volwassenen zijn deze vaak verleerd. Door stress en angst zit onze adem namelijk hoog, in de borstkas. Hierdoor kan de stress en/of angst behoorlijk omhoog schieten. En als je niet oppast blijf je te lang in deze staat van zijn, waardoor er allerlei klachten kunnen ontstaan. Denk aan hyperventilatie, niet goed kunnen slapen of angst aanvallen.

Kan een juiste techniek van het ademhalen een positief effect hebben op je sport prestaties ? Jazeker, het kan een verbetering van de zuurstoftoevoer bewerkstelligen. Waardoor je prestaties en focus verhoogt worden en je herstel tijd verkort wordt. Dat is niet alleen interessant voor de topsporter maar zeker ook voor de amateur. Ook in het dagelijks leven kun je veel baat hebben bij verschillende ademhalingstechnieken.

Zoals ik al eerder vermelden, ook de edelstenen worden als hulpmiddel voor de ademhaling ingezet. Voor de luchtwegen, ademhaling, buik en longen kunnen verschillende stenen worden gebruikt. Het is belangrijk op te merken dat de effecten van edelstenen therapie subjectief zijn en niet wetenschappelijk bewezen. Edelstenen therapie kan echter worden gebruikt als aanvullende benadering voor algemeen welzijn en ontspanning. Hier zijn een aantal edelstenen die ingezet worden door de edelstenentherapie.

*Bergkristal: Een krachtige zuiverende steen die wordt gebruikt om de energieën in het lichaam in balans te brengen. Zowel in chakra’s als in meridianen.Het kan helpen bij het verlichten van ademhalingsproblemen door de luchtstroom te bevorderen en het lichaam te zuiveren.

*Amethist: Bekend om zijn zuiverende eigenschappen, kan worden gebruikt om de luchtwegen te zuiveren en te helpen bij ademhalingsproblemen. Ook geassocieerd met het verlichten van stress en het bevorderen van ontspanning. Wat gunstig kan zijn voor de ademhaling. En deze steen werkt ook op het zenuwstelsel. Chevron Ametist gebruikt men om de long inhoud te vergroten.

*RozeKwarts: Hoewel het niet direct gerelateerd is aan de luchtwegen, wordt RozeKwarts vaak gebruikt om emotionele balans te verhogen en stress te verminderen, wat indirect kan helpen bij het verlichten van ademhalingsproblemen die verergerd worden door spanning. Een Hart Chakra steen ! net als de*Roze toermalijn.

*Angeliet: werkt op de longen, yin en yang , betekend rust en gecentreerd zijn. De *Lepidoliet: sterkt de ademhaling, reguleert slijmvliezen en bacteriën. *Aquamarijn: kalmeert en zuivert de longen.

*Veldspaat: werkt op het regelen van de ademhaling. De *Maansteen Groen( familie van de veldstaat): werkt op het regelen van de ademhaling, Yin en Yang , betekend rust en gecentreerd zijn voor de verbetering van het ademwerk. *Sodaliet: om de ademhaling te verbeteren en de longfunctie te ondersteunen. De *Rhodoniet: versterking van de ademhaling, focus daarmee gecentreerd en wordt de ademhaling makkelijker.

*Chalcedoon Roosje: werkt op de ondersteuning van het middenrif, wat de belangrijkste spier is voor de ademhaling.
Wil je meer informatie lezen over het middenrif lees dan hier over Technieken voor Effectieve Stressverlichtende Ademhaling

Stenen die een kalmerende werking hebben op het zenuwstelsel zijn:
*Zonnesteen ( familie van de veldspaat): voor het reguleren van het zenuwstelsel.
De *Amazoniet: voor het opheffen van blokkades in het zenuwstelsel.

Je kan natuurlijk ook op chakra’s werken. De ademhaling heeft betrekking op de ( Hoger ) Hart Chakra en de Zonnevlecht Chakra. In dit gebied gebeurt het allemaal. Leg de stenen, tijdens meditatie, op deze gebieden.

Edelstenen die werken op de Hart Chakra in combinatie met de ademhaling zijn RozeKwarts, Aquamarijn, Calciet Rood, Rhodoniet, Lepidoliet, Chryscolla en Kunziet ( hogere Hart Chakra )

Steensoorten die werken op de Zonnevlecht Chakra in combinatie met de ademhaling zijn Malachiet, Jaspis, TijgerOog, Citrien en Rhodochronsiet.

Hier een link als je meer wilt weten over de ademhaling, een paar adem oefeningen of daarin gecoacht wilt worden. https://www.activebreathworks.com/breathcoach/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *